Founder image

WIE ZIJN WIJ?

“Wijn is ons met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten ”

Wij zijn Jeannot en Juliën Mets, twee broers met een passie voor wijn. Beter gezegd; uit een familie met een passie voor wijn. Sinds 1866 bestaat de familieonderneming Joh.Mets en na 155 jaar, draagt de 5e generatie Mets het stokje over aan ons. Wij, als generatie zes, hebben gekozen om Joh.Mets om te dopen tot enkel METS, vernoemd naar de rijke geschiedenis in wijn binnen de Mets familie. Met daarbij een volledig eigen draai, nieuw concept en nieuwe webwinkel.

ONS VERHAAL & ONZE MISSIE

De rijke geschiedenis aan ondernemerschap in de familie heeft er bij ons voor gezorgd dat wij deze webshop wilden starten. Naast deze sterke wil om te ondernemen vinden wij bovendien wijn gewoon een ontzettend gaaf product. Thuis ging het er vaak over aan de dineertafel, op vakantie werden altijd meerdere wijnhuizen aangedaan en sommige reizen stonden zelfs enkel in het teken van dit heerlijke product. Wijn is een genotsproduct, maar is door de massale consumptie niet altijd van de beste kwaliteit. We willen met METS kwalitatief zeer goede wijnen aanbieden voor een goede prijs. Wijnen die jij thuis schenkt voor jezelf of voor je bezoek en elke keer denkt: ‘dit is een heerlijk glas’. Deze beleving mist vaak als je op het laatste moment nog ergens een fles wijn vandaan moet toveren en is dan vaak ook onnodig duur. Bij METS is het onze missie om jou altijd volop te laten genieten van de wijn die jij voor welke situatie dan ook bij ons aanschaft.

Product image
Founder image

IN SAMENWERKING MET

Joost Mets – Onze vader en vinoloog helpt ons met het assortiment en zal ons op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in de wijnwereld. Met vele jaren aan ervaring en een neusje voor de beste wijnen tegen de beste prijs bieden we elke maand een speciale wijn aan die is geselecteerd door Joost.

MEER WETEN OF VRAGEN?

Schroom vooral niet om contact met ons op te nemen via mail@metswijnen.nl

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe snel wordt de wijn geleverd?
Wij versturen jouw bestelling op dinsdag of donderdag via PostNL zodat je de wijn zo snel mogelijk in huis hebt. Helaas weten we niet altijd hoe lang de bezorger er over doet, maar je kan er dus vanuit gaan dat je je bestelling binnen 2 of 3 dagen mag ontvangen.

Hoe duur is verzenden?
Helaas is wijn naast erg lekker ook best wel zwaar. Daarom is het verzenden ervan ook best wel duur. Verzendkosten vinden we echter stom, dus we proberen deze zo laag mogelijk te houden. We houden het dus simpel, je betaalt per fles een euro voor het verzenden (bij afname van 1 doos) of zelfs minder wanneer je meerdere dozen bestelt. Bestellingen van €100 of meer verzenden we gratis.

Wat als er een fles kurk heeft?
Dit is natuurlijk voor niemand leuk. Neem contact met ons op via mail@metswijnen.nl en we komen met een passende oplossing.

Fles kapot, wat nu?
Scherven brengen geluk zeggen we dan maar. De dozen worden verzekerd verzonden dus uiteindelijk zal je altijd krijgen wat je bestelt. Mocht jou dit overkomen, neem contact met ons op via mail@metswijnen.nl.

Kan ik wijn retour zenden?
Wij weten vrij zeker dat alle wijn in de smaak gaat vallen. Mocht het toch niet in de smaak vallen dan hopen we je bij een volgende doos wel van je stoel te blazen. Het is niet mogelijk om een doos of fles terug te sturen, tenzij er sprake is van breuk of kurk. 

Ik heb vragen over de wijn, waar kan ik meer info vinden?
Iedere wijn wordt voorzien van informatie. Wij blijven onze webshop verbeteren en als er meer informatie gevraagd wordt zullen we dat toevoegen. Bij vragen kan je ons altijd bereiken via mail@metswijnen.nl.

Hoe vind ik mijn favoriete wijn?
We hebben een zeer overzichtelijk assortiment van topwijnen. Alle wijnen kan je vinden op onze home pagina en onder ' wijnen'.

Moet ik een account aanmaken?
Nope, dat is niet nodig. Het is wel handig want dan hoef je bij een volgende bestelling niet opnieuw je adresgegevens in te vullen. Dus eigenlijk is het best wel aan te raden om deze op te slaan in je account.

Ik zie niet altijd een jaar/oogstjaar, hoe kan dat?
De aangegeven jaartallen op de website zijn altijd onder voorbehoud, wij proberen altijd het beschikbare oogstjaar te vermelden. Mocht het oogstjaar niet meer beschikbaar zijn dan ontvangt u direct het opvolgende oogstjaar mits de wijn niet afwijkt in prijs en kwaliteit. 

Waarom zijn er voorwaarden waarmee ik akkoord moet gaan?
Met het verkopen van wijn moeten wij ons houden aan de Alcoholwet. Dit betekent voor jou dat wij moeten verifiëren dat je 18 jaar of ouder bent. Wel zo verantwoordelijk.


CONTACT INFORMATIE

J. METS Wijnen VOF
Jeannot Mets & Juliën Mets
KVK: 83036830
BTW nr. 862700802B01

Contact
Spaklerweg 12C59, 1096BA Amsterdam
mail@metswijnen.com